In je kracht staan

 

In je kracht staan vind ik heel belangrijk. Jouw Chi is onmetelijk en onnoemelijk. Abraham zegt dat wat er dominant is in je omgeving is dominant. Wanneer jij je bewust bent van jouw levensenergie ben je al snel dominant omdat veel mensen op de automatische piloot leven. Dominant bedoel ik hier niet als overheersend maar als maatgevend. Maatgevend voor jezelf.

Als je in je kracht staat dan sta je rechtop. Je wordt niet met verschillende winden meegeblazen. Je voeten staan geworteld in de aarde en je vertrouwt op jezelf dat je blijft staan. Je vertrouwt op jouw levensenergie die weet wat het beste voor jou is, je voelt dat het klopt en stroomt.

Op het moment dat je staat, zien mensen je beter. Op het moment dat je staat, laat je zien dat je energie stopt in jezelf. Compass-Chi. Jij bepaalt de richting. Een gemakkelijke oefening is om je bewust te zijn van je houding. Zijn je schouders recht? Wat voel je? Klopt wat een ander zegt met jouw gevoel? Als dit niet het geval is, is het een tip om een moment voor jezelf te nemen.

Je mag altijd ergens op terug komen. In een hiërarchische omgeving kan ik me voorstellen dat dit oefening vergt. Toch is jouw Chi voor jou het belangrijkste. En als er mensen zijn die wel met verschillende winden meewaaien hoef jij dat niet te doen. Of het nou bij de koning is of bij de kruidenier.

Sta voor jezelf. Mijn ervaring is dat het wel helpt om er ook van een luchthartige kant naar te kijken. Als mensen een groot rechtvaardigheidsgevoel hebben, kan iets onredelijk voelen. Kijk er dan naar vanaf een afstandje en besef je dat het niet persoonlijk is. Het doel is om allemaal verder te groeien. En hoe kun je het beste groeien? Met je voeten stevig als wortels in de aarde.