Energie

Een paar jaar geleden gebeurde iets wat indruk op me heeft gemaakt. Ik was in Bali en ik las een nieuwsbericht. Er was die dag iets gebeurd in Sydney en ik zette de televisie aan om  het live verslag te zien. Het waren intense beelden.

Graag wilde ik iets doen om het leed van de mensen daar te verzachten. Er was niet iets concreets voor mij om te doen. Het raakte me. Wat kon ik doen? Over ongeveer anderhalf uur begon mijn werkdag. Ik zette de televisie uit en begon te bidden. Ik ben niet gelovig opgevoed dus ik deed het op mijn manier. Ik wilde contact maken met een groter iets. Iets wat de mensen in Sydney kon helpen.

Mijn gebed kwam uit mijn hart. Ik voelde het sterker worden. Ik voelde dat wanneer ik de woorden herhaalde ze steeds meer vorm leken te krijgen. Het enige wat ik wilde was dat de mensen daar zich beter zouden voelen en veilig waren.

Na geruime tijd begon ik me klaar te maken om naar mijn werk te gaan. Ik stapte op mijn scooter en probeerde me te focussen op mijn werkdag. Dit was niet zo gemakkelijk. Op het moment dat ik op mijn werk aankwam zag een collega mij. Deze man was vaak heel druk bezig. Toch kwam hij naar me toe en vroeg “Was je aan het bidden” Ik keek hem aan en antwoorde  “Ja, Er was iets in Sydney gebeurd en het was zo erg” Ik legde hem de situatie uit. Hij snapte het. Daarna vroeg ik aan hem "hoe wist je dat ik aan het bidden was?" Hij zei “De energie die je om je heen hebt is zichtbaar.  Gelukkig hoorde ik een tijdje later dat het voorval in Sydney was beëindigd. Er waren twee mensen overleden. De andere mensen waren veilig.

De woorden van mijn collega raakten me. Ook al wist ik niet hoe ik "moest"bidden, het was toch gelukt. De energieën om ons heen zijn te zien. Zou het eruit zien als een diamant of als een warme deken vol liefde? Ook al zien we het zelf misschien niet, het doet ertoe wat je met je hart doet.

Als je iets moeilijk vind en je wenst hulp vraag er dan om met je hart en als je niet weet wat je wilt ontvangen, kun je dat erbij zeggen. Je hebt zoveel meer kracht dan je denkt. Als ik al niet wist hoe ik moest bidden en het lukte me, stel je eens voor wat er dan allemaal mogelijk is. Ook al zien we niet alles wat er om ons heen is. Het ziet ons misschien wel.

Compass-Chi

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.